Lippajärveläiset ry - Klappträskgillet rf on vuona 1952 perustettu asukasyhdistys joka edustaa ja ajaa Espoon kaupunginosan, Lippajärven etua.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Espoon Lippajärven kaupunginosan alueella jäsentensä sekä alueen muiden asukkkaiden yhdyssiteenä ja valvoa heidän yhteisiä paikallisia etujaan sekä työskennellä alueensa olojen kehittämiseksi ja viihtyisyyden lisäämiseksi.

Yhdistyksen kotiseututoiminnalla pyritään lisäämään espoolaisten kotiseudun tuntemusta, vahvistamaan espoolaista identiteettiä sekä kannustamaan espoolaisia omaehtoisee toimintaan kotiseutunsa ja lähiympäristön hyväksi.

Yhdistys vuokraa soutuvenettä Lippajärven Vilniemen rannassa, ylläpitää Vilniemen uimarantaa ja järjestää vuosittain tapahtumia kuten Laskiaisnuotion, keväisen Uimarannan siivoustalkoot ja Yölaulajaretken kesän alussa.

Hallituksen kokoonpano 2023

Jorma Lehto, puheenjohtaja

Pirkko Taipale, varapuheenjohtaja 

Harri Juvonen

Marko Suni, sihteeri

Henna Karjalainen

Rainer Söderholm

Hallituksen kokouksiin osallistuu kutsuttuna myös perinneasiantuntija Aapo Kirvesniemi.

Yhdistyksen jäsenyydet

Lippajärveläiset ry on jäsenenä Espoon kaupunginosayhdistysten liitto Ekyl ry:ssä ja sitä kautta myös Suomen Kotiseutuliitossa. Olemme lisäksi yhdistysjäsenenä Pro Espoonjoki-ry:ssä ja Espoon Perinneyhdistyksessä.

Ekyl ry:n jäsenyhdistyksenä olemme puolueista riippumaton yhdistys, kuten sen muutkin jäsenyhdistykset ovat.