Lippajärveläiset ry - Klappträskgillet rf on vuona 1952 perustettu asukasyhdistys joka edustaa ja ajaa Espoon kaupunginosan, Lippajärven etua.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Espoon Lippajärven kaupunginosan alueella jäsentensä sekä alueen muiden asukkkaiden yhdyssiteenä ja valvoa heidän yhteisiä paikallisia etujaan sekä työskennellä alueensa olojen kehittämiseksi ja viihtyisyyden lisäämiseksi.

Yhdistyksen kotiseututoiminnalla pyritään lisäämään espoolaisten kotiseudun tuntemusta, vahvistamaan espoolaista identiteettiä sekä kannustamaan espoolaisia omaehtoisee toimintaan kotiseutunsa ja lähiympäristön hyväksi.

Yhdistys vuokraa soutuvenettä Lippajärven Vilniemen rannassa, ylläpitää Vilniemen uimarantaa ja järjestää vuosittain tapahtumia kuten Laskiaisnuotion, keväisen Uimarannan siivoustalkoot ja Yölaulajaretken kesän alussa.

Hallituksen kokoonpano 2024

Jorma Lehto, puheenjohtaja

Merja Mantila, varapuheenjohtaja 

Harri Juvonen

Henna Karjalainen, sihteeri

Mikaela Forsman

Rainer Söderholm

Marko Suni varajäsen

Hallituksen kokouksiin osallistuu kutsuttuna  perinneasiantuntija Aapo Kirvesniemi.

Yhdistyksen jäsenyydet

Lippajärveläiset ry on jäsenenä Espoon kaupunginosayhdistysten liitto Ekyl ry:ssä ja sitä kautta myös Suomen Kotiseutuliitossa. Olemme lisäksi yhdistysjäsenenä Pro Espoonjoki-ry:ssä ja Espoon Perinneyhdistyksessä.

Ekyl ry:n jäsenyhdistyksenä olemme puolueista riippumaton yhdistys, kuten sen muutkin jäsenyhdistykset ovat.